B-nest

Op 13 september 2013 beviel Mollie van haar tweede nestje. De 6 pups werden op natuurlijke wijze geboren. 3 meiden en 3 jongens.

Fotoshoot

Hieronder het resultaat van de fotoshoot met de puppies ongeveer twee weken voordat ze naar hun nieuwe huisje mochten gaan, ze warenop dat moment 6 weken oud. Op volgorde van geboorte:

                                                   Betsie                                                                         Bollie

                             

                                                                 Binkie                                                                       Bobbus

                             

                                                                Beertje                                                                       Blitzie

                              

Mollies tweede nestje

Op 13 september 2013 beviel Mollie op natuurlijke wijze van haar tweede nestje (het B-nest). 6 prachtige pups in totaal, 3 teefjes en 3 reutjes. Allemaal prachtig zilvergrijs.

 Moeder en pups vlak na de geboortePups 1 dag oud

Pups 5 dagen oudPups 8 dagen oud

Pups 8 dagen oud - oogjes gaan openPups 8 dagen oud 

 Puppy dagboek

1 november 2013: De pups zijn nu 7 weken oud en vinden het, ondanks het slechte weer, heerlijk om in de tuin te scharrelen. Ze zijn avontuurlijk en constant op ontdekkingstocht. Overal moet aan gesnuffeld en in gebeten worden.

25 & 31 oktober 2013: Vandaag hebben de pups een fotoshoot gedaan, het was weer erg moeilijk om ze allemaal op een rijtje te krijgen, maar na verloop van tijd begonnen ze toch wel moe te worden en vielen ze in slaap, behalve één pup.

23 oktober 2013: Vandaag zijn onze pups gechipt door de Raad van Beheer, hoewel de naald dik was en hun huidjes stug, hebben de pups geen krimp gegeven. Stoer hoor...

25 oktober 2013: Vandaag zijn de pups ingeënt en medisch gekeurd door onze dierenarts. Alle pups zijn kerngezond!

9 oktober 2013: De pups groeien als kool en hun tandjes beginnen door te komen, hier is Mollie niet zo blij mee.

7 oktober 2013: De eerste onwennige stapjes zijn gezet en de pups zwalken nu door het hok heen, op zoek naar een broertje of zusje om in te bijten.

20 september 2013: De pups zijn nu 8 dagen oud en hun oogjes en oortjes beginnen langzaam open te gaan. De ogen van de pups zijn prachtig blauw van kleur.

13 september 2013: Tussen 15.30 en 21.15 zijn 6 kerngezonde pups op natuurlijke wijze geboren. 3 reutjes en 3 teefjes. Moeder en pups doen het erg goed.

1 september 2013: Mollie is nu ruim 7 weken zwanger en ze begint al behoorlijk dik te worden. Ze loopt geen hele wandelingen meer en op de bank springen gaat maar moeizaam. We hebben vandaag de werpkist neergezet in een rustig hoekje van de woonkamer, zodat ze er alvast aan kan wennen. Over ca. 2 weken zullen de pups geboren worden. Spannend!

7 augustus 2013: Hoewel onze vermoedens groot waren is vandaag d.m.v. een echo definitief vastgesteld dat Mollie weer zwanger is! Omdat we vrij vroeg waren met de echo, was nog niet heel duidelijk te zien om hoeveel pups het deze keer gaat. De röntgenfoto gaat ons straks hopelijk meer duidelijkheid geven.

13 juli 2013: Mollie is vandaag gedekt door Azuro. We hopen dat de dekking geslaagd is, maar zeker weten doen we dit pas na de eerste echo.